FILOSOFIA
JÜRGEN HABERMAS
INVESTIGACIÓ BIOÈTICA

JOSEFINA GOBERNA TRICAS

Josefina Goberna
 

CURRÍCULUM

 

Josefina Goberna i Tricas va néixer a Manresa (Barcelona) el 1960. Va estudiar infermeria a la Universitat de Barcelona i més tard es va especialitzar en assistència obstètrica i ginecològica (Llevadora), posteriorment va obtenir el màster en Infermeria de Salut Pública i Comunitaria. Es llicencià en Sociologia a la UNED i actualment està realitzant la seva tesi doctoral a la Universitat de Barcelona, a la Facultat de Filosofia; tesi dirigida per la Dra. Margarita Boladeras i que porta per títol: Ètica de les pràctiques i els models assistencials en l’assistència al naixement.

Ha exercit professionalment com a infermera i llevadora en assistència primària de salut, en el Programa d’Atenció a la Salut i Sexual i Reproductiva, i també a l’hospital tant a sala de parts com a hospitalització, en el servei de maternitat, durant mes de 15 any. Actualment és professora a la Unitat Docent de Llevadores de Catalunya, a la Escola d’Infermeria de la Universitat de Barcelona.

Ha col·laborat com a docent en el postgrau de “Bioètica i Qualitat de vida” i en el de “Intervenció Multidisciplinar en Educació i Assessorament en Sexualitat, ambdós de la Universitat de Barcelona. També va impartir docència en el curs de “Experto universitario en salut sexual y reproductiva de la Universidad Internacional de Andalucia”. Col•labora en els postgraus d’“Emergencies Extrahospitalaries” i “Infermeria i Anestesia” organitzats per la Fundació Universitària del Bages.

Esta integrada en els projectes de recerca: “Valoració de les percepcions de les puerperes en relació a la medicalització i tecnificació del procés del naixement” Campus de Bellvitge (ACESB06/15) i en el de “Diseño de un proyecto nacional de evaluación de los contenidos en genética impartidos por las diferentes Escuelas y Universidades españolas” , INERGEN, Instituto de Salud Carlos III.

És autora de diferents articles i coautora de dos llibres: “Preguntas y respuestas en Enfermería (especialidades): Enfermería maternal” i “Mutilació genital femenina: prevenció i atenció”