FILOSOFÍA
JÜRGEN HABERMAS
INVESTIGACIÓN BIOÉTICA

MARCEL CANO SOLER

 

CURRÍCULUM

Marcel Cano Soler va néixer a Narbona (Llenguadoc) el 1965. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona i va fer obtenir la diplomatura en Bioètica en aquesta mateixa universitat (posgrau Bioètica i Qualitat de Vida). Actualment està realitzant la seva tesi doctoral també a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, tesi dirigida per la Dra. Margarita Boladeras i que porta per títol Bioètica i Sostenibilitat. Els límits del nostre món.

És professor de la Càtedra UNESCO a la UPC de Terrassa des de l'any 2000, impartint nombroses classes dins del programa Màster en Sostenibilitat. També dins del programa de doctorat en Tecnologia, societat i humanisme, col·laborant en la docència de l'assignatura Condicionaments antropocèntrics de la sostenibilitat. Dins d'aquesta entitat forma part del personal docent i investigador del Grup de recerca d'aquesta Càtedra UNESCO: Sostenibilitat, Tecnologia i Humanisme, en concret en el subgrup de recerca anomenat Grup d'Humanitats. http://www.catunesco.upc.es/cataleg.htm

També és tutor acadèmic i coordinador del Màster en Immigració i Educació Intercultural de la Universitat de Barcelona i tutor d'Humanitats a la UOC.

És autor de diferents articles i d'un assaig: Com podem ser humans? Consideracions sobre el reduccionisme científic, l'antropocentrisme i la tecnocràcia, publicat dins la col·lecció "Els papers de la Càtedra" número 12, per la Càtedra UNESCO a la UPC.